Zupa krem z pieczarek z bezglutenowymi grzankami

 

ZUPA KREM Z PIECZAREK Z BEZGLUTENOWYMI GRZANKAMI


Przepis prosty, szybki w przygotowaniu, a co najważniejsze krem wychodzi bardzo smaczny w połączeniu z bezglutenowymi, gryczanymi grzankami, które są doskonałym rozwiązaniem dla osób będących na diecie bezglutenowej.

Składniki:
- 0,5 kg pieczarek;
- 1 łodyga selera naciowego,
- 2 marchewki;
- 1 pietruszka;
- 1 cebula;
- 1 łyżka oliwy
- 2 ząbki czosnku;
- liść laurowy;
- 1 łyżka soli morskiej;
- 1 łyżeczka oregano;
- pieprz ziołowy i cayenne do smaku.

Grzanki pochodzą z chleba gryczanego - przepis tutaj -> KLIK.


Sposób przygotowania:
- w pierwszej kolejności przygotowujemy bulion - do garnka z wodą dodajemy marchewki, pietruszkę, seler naciowy, sól oraz liść laurowy;
- na patelni podsmażamy pieczarki, pokrojony czosnek oraz cebulę - pieczarki nie muszą być pokrojone, gdyż i tak w następnej kolejności będą zmiksowane;
- warzywa w gotowym bulionie miksujemy - dodajemy po tym podsmażone warzywa z patelni (pieczarki, czosnek, cebulę), doprawiamy pieprzem, oregano i wszystko razem miksujemy;
- po ponownym podgrzaniu zupy - jeżeli zdążyła wystygnąć - dodajemy na wierzch parę grzanek bezglutenowych z bezglutenowego chleba gryczanego.


Prawda, że proste?
SMACZNEGO!


Share this:

JOIN CONVERSATION

2 komentarze:

  1. Prawda :) Bardzo proste, a wygląda bardzo pysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Polecam zrobić! Lekki, pyszny i dietetyczny obiad.

      Usuń