Pierś z indyka ze szpinakiem


Pierś z indyka ze szpinakiem

Pyszny i aromatyczny obiad w 20 minut.

Składniki:

- 2 piersi z indyka
- 450 g rozdrobnionego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- ser żółty 
- kilka pieczarek
- sól i pieprz
- ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

- piersi z indyka dopraw i usmaż na oliwie lub upiec w piekarniku
- na patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek, a następnie rozdrobniony szpinak
- upieczone/grillowane piersi z indyka obłóż usmażonym szpinakiem
- całość zapiekaj pod przykryciem kilku pokrojonych pieczarek oraz sera 
w piekarniku

Podawaj z pomidorkami koktajlowymi.

SMACZNEGO!




W dietetycznej wersji nie dodajcie sera żółtego, jednak przy nie dodaniu węglowodanów do mięsa, można sobie pozwolić na plasterek sera żółtego. Jak Wasze postanowienia noworoczne? Obejmują poprawić swoje nawyki żywieniowe na lepsze? Pamiętajcie, że oprócz zdrowej diety warto wprowadzić aktywność fizyczną i odpowiednie kosmetyki modelujące ciało np. antycellulitowy balsam lub krem na rozstępy. Warto dbać o siebie już od początku roku, by na wakacje cieszyć się zadowalającą sylwetką i bez obaw oraz zmartwień jechać na upragniony urlop. 

Jakie są Wasze propozycje na podanie indyka za szpinakiem? Komentujcie! 😊

Share this:

JOIN CONVERSATION

2 komentarze:

  1. Dziękuję za ciekawą propozycję, muszę spróbować, bo może mięso z indyka nie będzie takie suche dzięki szpinakowi i serowi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło, że przepis się spodobał! Polecam. Dokładnie - nie jest suche, a wilgotne nawet. Pozdrawiam i zapraszam częściej. :)

      Usuń