Pudding z kaszy jaglanej

Pudding z kaszy jaglanej

Zdrowa i szybka propozycja na II śniadanie lub podwieczorek.


Składniki (porcja dla 2 osób):

- woreczek kaszy jaglanej
- 2 małe jogurty lub 1 duży
- 2 łyżki dżemu jagodowego lub innego ulubionego

Sposób przygotowania:

- kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu,
- po ugotowaniu i ostudzeniu wymieszaj z jogurtem naturalnym,
- całość zblenduj na gładką masę, dodaj dżem i ponownie zblenduj.

SMACZNEGO!


Share this:

JOIN CONVERSATION

20 komentarze:

  1. Bardzo fajny pudding i to jeszcze jaki zdrowy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepis wyszedł mi spontanicznie, ale jest faktycznie bardzo zdrowy i pyszny!

      Usuń
  2. Uwielbiam! Kasza jaglana rządzi :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak :) Można z niej zrobić mnóstwo dobrych pyszności!

      Usuń
  3. Smaczny i zdrowy pomysł na deser. Chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm zastanawiam się ile to może mieć kalorii bo wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Całość ma ok.320kcal. Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń
  5. Pięknie wygląda, uwielbiam puddingi z kaszy :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również, w szczególności na słodko uwielbiam kaszę jaglaną.

      Usuń
  6. Pysznie to wygląda. Z pewnością jest smakowity :)

    OdpowiedzUsuń
  7. W życiu bym nie pomyślała, żeby z kaszy zrobić pudding. Świetny pomysł. Jutro z córcią wypróbujemy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super :) Polecam :) Proszę napisać jak smakował :) !

      Usuń
  8. Pani Paulino pudding jest pyszny ja dodałam konfiture truskawkowa i smakował rewelacyjnie:-)

    OdpowiedzUsuń