Szybkie leczo
Szybkie leczo
W upalne dni lub gdy nie mamy czasu na gotowanie, polecam przygotować szybki obiad - leczo warzywne. Szybkie leczo może być podstawą obiadu wegetariańskiego lub jego dodatkiem np. do mięsa lub ryby.
Składniki:
- fasolka szparagowa 500g
- 1 pomidor
- 1 marchew
- garść suszonych pomidorów
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Przyprawy:
- sól i pieprz
- szczypta kurkumy
- szczypta pieprzu ziołowego
Sposób przygotowania:
- fasolkę gotuj w osolonej wodzie ok.20 minut, aż będzie miękka,
- po ugotowaniu pokrój w drobniejsze kawałki,
- na nagrzaną patelnię wlej olej, następnie podsmaż obraną i pokrojoną marchewkę, cebulkę dymkę i pomidora - na koniec dodaj suszone pomidory,
- całość warzyw dopraw jeszcze na patelni i dodaj do ugotowanej fasolki.
SMACZNEGO!
leczo to ja bym mogła jeśc całymi dniami
OdpowiedzUsuńSzybka, prosta i pyszna potrawa :)
UsuńLeczo,najczestsza potrawa u mnie w domu.
OdpowiedzUsuńJa również bardzo lubię leczo z rozmaitymi warzywami! :)
UsuńMniej wazyw i jeszcze szybsze:)
OdpowiedzUsuńDokładnie :) Kto co lubi. :)
UsuńAż przypomniał mi się mój ulubiony suchar, którym męczę męża: Co robią lekarze w kuchni? LECZO!
OdpowiedzUsuńHaha! Nie słyszałam kawału, ale bardzo dobry! :)) Dziękuję! Pozdrawiam i zapraszam częściej! :)
UsuńPrzepysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :) !
Usuńfajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten wpis!
OdpowiedzUsuńSuper danie i proste przygotowanie, chętnie spróbuje takie wykonać, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWiele tutaj interesujących i ważnych informacji.
OdpowiedzUsuń