Marchewka na gęsto
Tego typu przygotowana marchewka jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych.
Koniecznie należy doprawić moją ulubioną przyprawą - kurkumą, wówczas marchewka na gęsto ma znakomity aromat i smak.
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- marchewki mini (opakowanie mrożonych)
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy
- kurkuma
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w paseczki (najlepiej bardzo drobne), smażymy na patelni z oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelnię z cebulą wrzucamy opakowanie mrożonych marchewek - marchewki puszczą wodę i wówczas całość nam się pięknie udusi.
Doprawiamy całość kurkumą i dusimy przez kolejne ok.10 minut.
Smacznego!
Moja propozycja podania na zdjęciu poniżej to:
- marchewka na gęsto
- kasza gryczana biała
- "dietetyczny" mielony - przepis znajdziesz -> tutaj
Moja propozycja podania na zdjęciu poniżej to:
- marchewka na gęsto
- kasza gryczana biała
- "dietetyczny" mielony - przepis znajdziesz -> tutaj
Mniam. Pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńI pysznie smakuje. Polecam! :)
Usuń