Naleśniki orkiszowe
Naleśniki orkiszowe
Naleśniki orkiszowe polecam podawać z konfiturą jagodową! Są doskonałą propozycją na obiad lub deser.
Składniki:
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka napoju ryżowego/mleka krowiego
- szczypta soli
- łyżeczka cukru
- 2 jaja
Sposób przygotowania:
- wszystkie składniki zmiksuj, aby się połączyły
- smaż na oleju kokosowym dowolny rozmiar naleśniczków, aż się zarumienią.
SMACZNEGO!
Naleśniki orkiszowe polubią nie tylko dorośli, ale i dzieci, a zawsze to większa ilość błonnika niż z popularnych naleśników z mąki pszennej.
o szukałam takiego vege-przepisu, bo jutro mam gości na obiad, którzy nie jedzą mięsa ;)
OdpowiedzUsuńDo tego typu naleśników polecam również nadzienie/farsz warzywny :) Pozdrawiam!
UsuńUwielbiam naleśniki, tak przyjemnie zacząć dzień na słodko ^_^
OdpowiedzUsuńOj tak! :) Naleśniki są również świetną propozycją na deser albo podwieczorek :) Pozdrawiam!
Usuń