Naleśniki orkiszowe


Naleśniki orkiszowe

Naleśniki orkiszowe polecam podawać z konfiturą jagodową! Są doskonałą propozycją na obiad lub deser.

Składniki:
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka napoju ryżowego/mleka krowiego
- szczypta soli
- łyżeczka cukru
- 2 jaja

Sposób przygotowania:
- wszystkie składniki zmiksuj, aby się połączyły
- smaż na oleju kokosowym dowolny rozmiar naleśniczków, aż się zarumienią.

SMACZNEGO!

Naleśniki orkiszowe polubią nie tylko dorośli, ale i dzieci, a zawsze to większa ilość błonnika niż z popularnych naleśników z mąki pszennej.

Share this:

JOIN CONVERSATION

4 komentarze:

  1. o szukałam takiego vege-przepisu, bo jutro mam gości na obiad, którzy nie jedzą mięsa ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do tego typu naleśników polecam również nadzienie/farsz warzywny :) Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Uwielbiam naleśniki, tak przyjemnie zacząć dzień na słodko ^_^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak! :) Naleśniki są również świetną propozycją na deser albo podwieczorek :) Pozdrawiam!

      Usuń