Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia - przepis


Składniki:
- 200g łososia
- sok z 2 cytryn
- 1 cytryna pokrojona w plastry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- posiekana pietruszka
- pieprz świeży
- sól morska

Sposób przygotowania:

- przygotować marynatę z soku z cytryn, oliwy i soli oraz pieprzu;
- łososia pokroić w cienkie plastry, włożyć do marynaty i obłożyć na wierzchu pokrojoną w plastry cytryną
- odstawić całość na ok.6 h do lodówki, a nawet na dłużej.

Propozycja podania:

- świeża rukola
- oliwki
- orzeszki ziemne
- pomidorki koktajlowe
- świeżo mielony pieprz

SMACZNEGO!



Share this:

JOIN CONVERSATION

2 komentarze:

  1. Fajna marynata do ryby, właściwie to już nie trzeba takiej sałatki potem doprawiać. Ciekawa propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie! WYstarczy ewentualnie sama sól i świeży pieprz i ewentualnie kilka kropelek oliwy. Pozdrawiam!

      Usuń