Makaron z cukinią i kozim serem
- 1 mała cukinia
- 3 łyżki oliwy
- 200g piersi z kurczaka
- makaron tagiatelle lug spaghetti (250g)
- opakowanie serka koziego
- starty parmezan
- szczypta kurkumy
- oregano
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
- makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu;
- pokrojoną pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i kurkumą i smaż na patelni z oliwą;
- następnie na patelni, na której smażony był kurczak podsmaż pokrojoną cukinię (również dopraw), dodaj usmażonego kurczaka i na koniec opakowanie serka koziego - wszystko mieszaj, aż składniki się połączą;
- na ugotowany makaron dodaj sos z kurczaka, cukinii i koziego serka;
- na wierzch posyp starty parmezan oraz oregano.
dodatek koziego sera w takim daniu musi dawać niesamowity posmak. proste i przepyszne!
OdpowiedzUsuńDokładnie! Muszę przyznać, że do makaronu nie dodawałam zazwyczaj serka koziego, ale jak spróbowałam... smak niezastąpiony! :) Polecam!
Usuń