Bezglutenowa tortilla - przepis



BEZGLUTENOWA TORTILLA w 15 MINUT - PRZEPIS

Składniki na placek:
- 3 łyżki mąki bezglutenowej;
- 2 łyżki mąki kukurydzianej;
- 1/2 szklanki wody;
- 1 jajo.

Składniki na nadzienie:
- garść sałaty lodowej;
- garść rukoli;
- 3 plasterki gotowanego kurczaka;
- 1/2 pomidora;
- 2 pomidory suszone;
- pieprz i sól morska do smaku;
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej;
- 1 łyżka oliwy;
- oregano.


Sposób przygotowania:
- mix sałat mieszamy, polewamy oliwą, pomidora kroimy w drobną kosteczkę i posypujemy na sałatę;
- na osobnej patelni podsmażamy pokrojone plasterki kurczaka następnie dodajemy do sałaty;
- całość doprawiamy solą, pieprzem i oregano oraz dodajemy pokrojone suszone pomidory;
- składniki na placek miksujemy na gładką masę następnie smażymy placek na suchej patelni bez tłuszczu;
- placek faszerujemy sałatą i kurczakiem, zamykamy w pół i posypujemy świeżą rukolą.


Polecam dodać do środka sos jogurtowo-czosnkowy - przepis znajdziesz -> tutaj.

SMACZNEGO!



Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz