Parowar - funkcje, zalety

Czy warto w domu mieć parowar?
Oczywiście, że tak!

W parowar powinny zaopatrzyć się osoby nie tylko będące na diecie, ale również wszyscy, którzy dbają o swoje zdrowie i chcą się zdrowo odżywiać!

Zalety parowaru:

- warzywa gotują się szybciej niż w wodzie i tracą przy tym zdecydowanie mniej swoich cennych witamin oraz minerałów;
- mięso lub ryby są smaczne i soczyste, a co najważniejsze są przygotowane bez grama tłuszczu;
- żywność nie wymaga dodatkowego przyprawiania solą, która zatrzymuje płyny metaboliczne i jest nie wskazana u osób z nadciśnieniem;
- po przygotowaniu warzyw i mięsa do obróbki i po włożeniu ich do urządzenia obiad robi się praktycznie sam;
- warzywa i produkty bogate w białko zdecydowanie szybko się gotują, do tego mają doskonały smak i aromat.

Praktyczne wskazówki:

- należy zwracać uwagę, na którym piętrze układamy poszczególne produkty - pamiętajcie - na samej górze są zawsze te, które wymagają najkrótszego gotowania;
- warto doprawić warzywa aromatycznymi ziołami, a mięso lub rybę świeżym czosnkiem;
- po każdym użyciu należy umyć nie tylko poszczególne piętra,ale również zbiornik, gdzie gromadzi się woda.

Reasumując parowar polecam wszystkim, którzy cenią sobie wygodę, szybkość przygotowywania posiłków oraz zdrowie i lekkostrawne posiłki!

Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz