Obiad w 15 minut - wegetariańskie leczo z cukinią


Kolejny przepis z serii "obiad w 15 minut", tym razem na wegetariańskie leczo z cukinią i kaszą jaglaną.

Składniki:

- 150g pieczarek;
- 1 średnia cukinia;
- 1 woreczek kaszy jaglanej;
- pieprz ziołowy i sól do smaku;
- szczypta kurkumy do kaszy;
- 1 łyżka oliwy;
- natka pietruszki i koperek.

Sposób przygotowania:

- kasze gotujemy, a w między czasie na patelni  z łyżką oliwy podsmażamy pokrojoną cukinię;
- gdy cukinia się smaży, kroimy pieczarki, a następnie gdy cukinia jest usmażona na tej samej patelni smażymy pieczarki;
- obydwa składniki (cukinia i pieczarki) doprawiamy w garnuszku, wszystko razem mieszając, a na sam koniec dodajemy ugotowaną kaszę, którą wcześniej trzeba doprawić kurkumą;
- posiekany koperek i natkę pietruszki posypujemy wymieszaną kaszę z leczo.

SMACZNEGO!

 

Share this:

JOIN CONVERSATION

1 komentarze: