Kotleciki z marchewką i fetą
Kotleciki z marchewką i fetą - przepis
Przepyszne kotleciki z marchewką i fetą to szybki obiad dla każdego.
Składniki:
- 100g sera feta,
- 2 duże marchewki,
- 3 małe jaja lub 2 duże,
- garść rukoli,
- 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej lub pszennej,
- pieprz i sól morska do smaku,
- oregano - łyżeczka.
Sposób przygotowania:
- do miski wsyp pokrojony w kostkę ser feta i rukolę,
- wbij do miski jaja i dodaj oregano,
- marchewkę obierz i zetrzyj na tarce - dodaj do pozostałych składników,
- całość dopraw solą i pieprzem,
- delikatnie wszystko zblenduj, aby nie do końca uzyskać gładką masę,
- na koniec dodaj mąkę i wszystko wymieszaj,
- masa powinna być lepka, ale zwarta,
- na rozgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oliwy i nakładaj masę łyżką,
- smaż z obu stron po około 3 minuty, aż kotleciki się zarumienią.
Kotleciki podawaj z ulubionymi dodatkami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz