Szybki makaron z parmezanem i rukolą
Szybki makaron z parmezanem i rukolą
Składniki: (1 porcja)
- garść makaronu pełne ziarno
- 150 ml przecieru pomidorowego
- 2 pieczarki
- oregano
- 1 łyżka oliwy
- parmezan (kilka startych płatków)
- rukola garść
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
- makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu
- przecier podgrzej, dopraw oregano, solą oraz pieprzem
- usmaż pokrojone pieczarki na łyżce oliwy
- pieczarki dodaj do sosu
- odcedzony makaron wymieszaj z podgrzanym sosem
- na talerzu posyp makaron w sosie parmezanem i rukolą
SMACZNEGO!
Smaczniutko, fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję! :)
UsuńStaram się unikać makaronów, ale tego dania na pewno bym nie odmówiła :)
OdpowiedzUsuńOj polecam, szybciutko się przygotowuje i jest pyszny! :) Po prostu!
Usuń