Prosty i szybki warzywny pasztet
Warzywny pasztet - prosty i szybki przepis
Składniki:
- ugotowana włoszczyzna z rosołu :)
- ugotowane mięso z rosołu;
- 1 jajo;
- 2 łyżki mąki ryżowej/pełnoziarnistej.
Sposób przygotowania:
- ugotowane warzywa z rosołu zmiksować z mięsem;
- wbić jajo i 2 łyżki mąki - wszystko dobrze wymieszać i można ponownie zblendować;
- masę przełożyć do prostokątnej foremki lub do takich jak na zdjęciu uprzednio wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia;
- piec ok. 30-40 minut aż się zarumieni w temperaturze 160 stopni.
Pasztet doskonale smakuje do świeżego chlebka na śniadanie lub do warzywnej sałatki tak jak poniżej na zdjęciu.
SMACZNEGO!
Kocham takie rzeczy. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Ja również :) proste, szybkie i smaczne :)
UsuńDziękuję bardzo! Polecam :)
Usuńsuper wyszło będę polecać kazdemu :)
OdpowiedzUsuń