Prosty i szybki warzywny pasztet

Warzywny pasztet - prosty i szybki przepis


Składniki:

- ugotowana włoszczyzna z rosołu :)
- ugotowane mięso z rosołu;
- 1 jajo;
- 2 łyżki mąki ryżowej/pełnoziarnistej.

Sposób przygotowania:

- ugotowane warzywa z rosołu zmiksować z mięsem;
- wbić jajo i 2 łyżki mąki - wszystko dobrze wymieszać i można ponownie zblendować;
- masę przełożyć do prostokątnej foremki lub do takich jak na zdjęciu uprzednio wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia;
- piec ok. 30-40 minut aż się zarumieni w temperaturze 160 stopni.

Pasztet doskonale smakuje do świeżego chlebka na śniadanie lub do warzywnej sałatki tak jak poniżej na zdjęciu.

SMACZNEGO!





Share this:

JOIN CONVERSATION

4 komentarze: