Bezglutenowa zapiekanka na słodko
Dziś przedstawiam przepis na bezglutenową zapiekankę z kaszą jaglaną i owocami!
Danie smaczne, lekkostrawne, a przede wszystkim proste w przygotowaniu - dla wszystkich osób będących na diecie bezglutenowej z wyboru lub z przymusu, ze względu na alergię lub nietolerancję pokarmową.
Składniki:
- 350g kaszy jaglanej;
- paczka mrożonych malin;
- 1 duże jabłko,
- 3 łyżki miodu,
- 2 łyżki oleju kokosowego,
- 1 łyżka masła.
Przygotowanie:
- maliny rozmrażamy i przesypujemy do miseczki,
- do malin dodajemy miód i starte jabłuszko,
- wsypujemy do owoców surową kaszę jaglaną, a w rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i masło,
- rozpuszczony olej z masłem dodajemy do kaszy i owoców i wszystko razem dokładnie mieszamy,
- całość przekładamy do blachy - jak widać na zdjęciu użyłam blaszki średniego rozmiaru,
- pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 40minut, co jakiś czas sprawdzamy czy góra zapiekanki za bardzo się nie przypieka.
GOTOWE! SMACZNEGO!
0 komentarze:
Prześlij komentarz