Pyszny pstrąg!


Uwielbiam pstrąga! Czy Wy też za nim przepadacie? Ta niedoceniona ryba może być spożywana w różnej postaci - wędzonej, pieczonej, duszonej, grillowanej czy też smażonej - tą ostatnią oczywiście najmniej polecam. :)

Pstrąg jest rybą słodkowodną, która zawiera najwięcej spośród nich kwasów omega 3, które są niezwykle cenne dla naszego organizmu, gdyż obniżają ciśnienie krwi oraz złego cholesterolu! Ta pyszna ryba zawiera również witaminę A, D i E, a jeżeli chodzi o składniki mineralne to zawiera m.in. potas, magnez, żelazo, wapń, fosfor oraz selen, który jest silnym przeciwutleniaczem. 

 Na zdjęciu - pstrąg wędzony - polecany do kanapek lub past. Polecam kromkę ciemnego pieczywa obłożyć wędzonym pstrągiem i rukolą! Przepyszne połączenie!

Pozdrawiam! :) 


Share this:

JOIN CONVERSATION

5 komentarze:

  1. O mniam! Wygląda pysznie, a jak zdrowo:) Będę stałym bywalcem! Cudnie tu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj dziękuję ślicznie! :) Z przyjemnością zapraszam!

      Usuń
  2. Ale świetne zdjęcia, pełen profesjonalizm.
    Zapraszam na bloga o tematyce zdrowia.
    http://blogiozdrowiu.blogspot.com/ ten blog też znajduje się w naszym katalogu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo! Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie. :)

      Usuń
  3. Moja ulubiona wersja pstrąga - Wędzona !

    OdpowiedzUsuń