Hamburgery domowe czy z knajpy? Jakie wybrać?


Hamburgery domowe czy z knajpy? Jakie wybrać?

Odwieczne pytanie - lepiej zrobić w domu domowego hamburgera czy raczej wyjść na spacer lub do sprawdzonej knajpy i zajadać się równie pysznym albo nawet jeszcze pyszniejszym hamburgerem?

Wszystko zależy od tego, na czym Ci zależy. Jeżeli chcesz mieć pewność zdrowych produktów, jaką bułkę użyjesz (bez wzmacniaczy smaku i  spulchniaczy), jakie mięso dodasz (czy mielone nie wiadomo z czego czy ze sprawdzonego źródła), lepiej przyrządź pyszne hamburgery w domu.

Do domowych hamburgerów nie potrzebujesz nic innego jak:
- bułka pełnoziarnista lub pszenna
- sałata
- plasterek sera
- mięso czysto wołowe
- pomidor
- cebula czerwona
- sos pomidorowy
- majonez lub delikatny sos jogurtowy

Przygotowanie bajecznie proste:
- bułkę delikatnie podgrzej w piekarniku
- mięso ugrilluj na patelni
- świeże warzywa dodaj do bułki i pokrop ulubionymi sosami

Oczywiście, jeżeli chcemy 'nie narobić' się w domu:) chodźmy do sprawdzonych burgerowni, gdzie mamy pewność składników jakie dodają. Czasem jak idziemy ulicą, mogą zachęcić nas różnego rodzaju stojaki promocyjne i kusić specjalną ofertą wyjątkowego hamburgera czy innego dania - pamiętajcie, lepiej najpierw poczytać opinię, aby w ciemno nie zjeść czegoś, czego będziemy później żałować i mieć wyrzuty sumienia. :) Co Waszym zdaniem powinien zawierać najlepszy hamburger na świecie? :)

Share this:

JOIN CONVERSATION

4 komentarze:

  1. Domowe zawsze najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W knajpie czasami też warto zjeść, spróbować nowych wersji. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, ale mimo wszystko polecam sprawdzone knajpy, żeby się nie rozczarować:P

      Usuń