Cukinia faszerowana kaszą i kurczakiem

Cukinia faszerowana kaszą i kurczakiem



Składniki (porcja da 2 osób):

- 1 mała cukinia lub 1/2 dużej
- kawałki upieczonego mięsa z kurczaka
- kasza gryczana - 1/2 woreczka
- 4 łyżeczki serka twarogowego
- kilka pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

- cukinię przekrój na pół i wydrąż środek,
- do środka włóż ugotowaną kaszę, serek twarogowy, pokrojone pomidorki 
i kawałki upieczonego kurczaka,
- cukinię włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku ok.45 minut 
w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO!

Share this:

JOIN CONVERSATION

16 komentarze:

  1. Ostatnio też często robimy faszerowaną cukinię - pycha :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie - pysznie! :) Na dodatek można faszerować czym się ma tylko ochotę :) Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Ja również! Dlatego są często propozycją na obiad w moim domu :)

      Usuń
  3. Czy cukinie mogę zastąpić dynią?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście :) Wówczas proponowałabym dłużej piec w piekarniku. :)

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Polecam się na przyszłość :) Zapraszam ponownie!

      Usuń
  5. Bardzo smacznie się zrobiło, uwielbiam takie potrawy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie polecam przygotować. :) Pozdrawiam!

      Usuń
  6. Wiele warzyw faszerowalam ( wiem zabrzmialam jak gangster) ale cukini jeszcze nie mimp ze kupuje ja co tydzień. Spróbuję. Dziekuje za przepis.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam w takim razie. Ja faszeruję na różne sposoby. Pozdrawiam :)

      Usuń
  7. bardzo mi sie podoba ! rewelacja !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super, dziękuję! Pozdrawiam i zapraszam częściej. :)

      Usuń