Cukinia faszerowana kaszą i kurczakiem
Cukinia faszerowana kaszą i kurczakiem
Składniki (porcja da 2 osób):
- 1 mała cukinia lub 1/2 dużej
- kawałki upieczonego mięsa z kurczaka
- kasza gryczana - 1/2 woreczka
- 4 łyżeczki serka twarogowego
- kilka pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania:
- cukinię przekrój na pół i wydrąż środek,
- do środka włóż ugotowaną kaszę, serek twarogowy, pokrojone pomidorki
i kawałki upieczonego kurczaka,
- cukinię włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku ok.45 minut
w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO!
Ostatnio też często robimy faszerowaną cukinię - pycha :)
OdpowiedzUsuńDokładnie - pysznie! :) Na dodatek można faszerować czym się ma tylko ochotę :) Pozdrawiam!
Usuńkocham takie pyszności !
OdpowiedzUsuńJa również! Dlatego są często propozycją na obiad w moim domu :)
UsuńCzy cukinie mogę zastąpić dynią?
OdpowiedzUsuńOczywiście :) Wówczas proponowałabym dłużej piec w piekarniku. :)
UsuńŚwietny pomysł na pyszne danie.
OdpowiedzUsuńDziękuję! Polecam się na przyszłość :) Zapraszam ponownie!
Usuńjakie tutaj sa uprzejmosci !
OdpowiedzUsuńDziękuję! Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
UsuńBardzo smacznie się zrobiło, uwielbiam takie potrawy!
OdpowiedzUsuńW takim razie polecam przygotować. :) Pozdrawiam!
UsuńWiele warzyw faszerowalam ( wiem zabrzmialam jak gangster) ale cukini jeszcze nie mimp ze kupuje ja co tydzień. Spróbuję. Dziekuje za przepis.
OdpowiedzUsuńPolecam w takim razie. Ja faszeruję na różne sposoby. Pozdrawiam :)
Usuńbardzo mi sie podoba ! rewelacja !
OdpowiedzUsuńSuper, dziękuję! Pozdrawiam i zapraszam częściej. :)
Usuń