Zupa krem z porów z wędzonym łososiem

Zupa krem z porów z wędzonym łososiem


Składniki:

- 2 x por
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 ząbek czosnku
- 100g serka mascarpone
- garść natki pietruszki
- 1 łyżka oleju do smażenia
- sól, pieprz

Opcjonalnie:
- 100g wędzonego łososia

Sposób przygotowania:

- marchew i pietruszkę obierz i wrzuć do garnka, zalej wodą, dodaj sól i pieprz i gotuj aż do miękkości,
- por pokrój wraz z cebulą i wrzuć wraz z obranym ząbkiem czosnku na rozgrzaną patelnię - smaż do zarumienienia, następnie dodaj do gotującej się marchwi i pietruszki,
- gdy warzywa w garnku będą miękkie dodaj natkę pietruszki oraz serek mascarpone - całość zmiksuj,
- na wierzch zupy można dodać wędzonego łososia.

SMACZNEGO!



Share this:

JOIN CONVERSATION

1 komentarze: