Zupa krem z porów z wędzonym łososiem
Zupa krem z porów z wędzonym łososiem
Składniki:
- 2 x por
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 ząbek czosnku
- 100g serka mascarpone
- garść natki pietruszki
- 1 łyżka oleju do smażenia
- sól, pieprz
Opcjonalnie:
- 100g wędzonego łososia
Opcjonalnie:
- 100g wędzonego łososia
Sposób przygotowania:
- marchew i pietruszkę obierz i wrzuć do garnka, zalej wodą, dodaj sól i pieprz i gotuj aż do miękkości,
- por pokrój wraz z cebulą i wrzuć wraz z obranym ząbkiem czosnku na rozgrzaną patelnię - smaż do zarumienienia, następnie dodaj do gotującej się marchwi i pietruszki,
- gdy warzywa w garnku będą miękkie dodaj natkę pietruszki oraz serek mascarpone - całość zmiksuj,
- na wierzch zupy można dodać wędzonego łososia.
- na wierzch zupy można dodać wędzonego łososia.
ho ho super przepis, idealny na low carb i ketozie :)
OdpowiedzUsuń