Czekoladowe muffiny bez cukru i bez glutenu
Czekoladowe muffiny bez cukru i bez glutenu - przepis
Idealne na pełnowartościowe śniadanie lub deser!
Idealne na pełnowartościowe śniadanie lub deser!
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki ryżowej;
- 1/2 szklanki mąki gryczanej;
- 2 dojrzałe banany;
- 1/3 kostki masła;
- 2 czubate łyżki oleju;
- 2 czubate łyżki kakao;
- 2 jaja;
- dżem 100% z czarnego bzu Łowicz (propozycja podania na zdjęciu poniżej lub dżemem można nafaszerować nasze smakowite muffiny).
- dżem 100% z czarnego bzu Łowicz (propozycja podania na zdjęciu poniżej lub dżemem można nafaszerować nasze smakowite muffiny).
Sposób przygotowania:
- jaja wraz z kakao, roztopionym olejem i masłem zmiksuj na gładką masę;
- dosyp mąki i rozgniecione, obrane banany - jeszcze raz wszystko zmiksuj;
- masę przelewaj łyżką do foremek do muffinek wyścielonych kolorowymi papilotkami;
- piecz 25 minut w temperaturze 160 stopni.
SMACZNEGO!
Wyglądają cudnie! Na dodatek bez cukru! <3 Musze koniecznie przygotować te muffiny!
OdpowiedzUsuńwspaniały przepis i smak :P
OdpowiedzUsuńdobrze napisany artykuł :)
OdpowiedzUsuń