Naleśniki ryżowe z czekoladowym nadzieniem

Naleśniki ryżowe - przepis


Moja propozycja podania przepysznych ryżowych naleśników to... łyżeczka dżemu, plasterki kiwi i pokruszone czekoladowe muffinki !

Naleśniki ryżowe to propozycja pełnowartościowego śniadania!

 Przepis na muffiny znajdziesz tutaj -> KLIK

Składniki:

- 1 szklanka mąki ryżowej;
- 1 szklanka mąki kukurydzianej;
- 1 jajo;
- 1 łyżka wiórek kokosowych;
- szklanka napoju ryżowego;
- 1/2 szklanki wody;
- szczypta soli.

Sposób przygotowania:

- wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, niezbyt gęstą.

Gdyby ciasto wyszło za gęste - dolać troszkę wody.
Smażyć na łyżce oleju kokosowego.

Moja wersja podania - z pokruszonymi muffinkami/ciastkami czekoladowymi, plasterkami kiwi i dżemem 100% z czarnego bzu Łowicz.




Propozycja podania z czekoladowymi muffinkami poniżej.
Czekoladowe pokruszone muffinki (na zdjęciu) - przepis znajdziesz na moim blogu. :)

SMACZNEGO!



Naleśnikowe szaleństwo        Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!

Share this:

JOIN CONVERSATION

3 komentarze:

  1. Mniam! Zapowiadają się bardzo smaczne naleśniczki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm... tak będzie wyglądąło moje jutrzejsze śniadanie! Dżem też wygląda smakowicie....

    OdpowiedzUsuń