Naleśniki ryżowe z czekoladowym nadzieniem
Naleśniki ryżowe - przepis
Moja propozycja podania przepysznych ryżowych naleśników to... łyżeczka dżemu, plasterki kiwi i pokruszone czekoladowe muffinki !
Naleśniki ryżowe to propozycja pełnowartościowego śniadania!
Naleśniki ryżowe to propozycja pełnowartościowego śniadania!
Przepis na muffiny znajdziesz tutaj -> KLIK
Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej;
- 1 szklanka mąki kukurydzianej;
- 1 jajo;
- 1 łyżka wiórek kokosowych;
- szklanka napoju ryżowego;
- 1/2 szklanki wody;
- szczypta soli.
Sposób przygotowania:
- wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, niezbyt gęstą.
Gdyby ciasto wyszło za gęste - dolać troszkę wody.
Smażyć na łyżce oleju kokosowego.
Moja wersja podania - z pokruszonymi muffinkami/ciastkami czekoladowymi, plasterkami kiwi i dżemem 100% z czarnego bzu Łowicz.
Propozycja podania z czekoladowymi muffinkami poniżej.
Propozycja podania z czekoladowymi muffinkami poniżej.
Czekoladowe pokruszone muffinki (na zdjęciu) - przepis znajdziesz na moim blogu. :)
Mniam! Zapowiadają się bardzo smaczne naleśniczki <3
OdpowiedzUsuńSą pyszne! Pozdrawiam serdecznie!
UsuńMmm... tak będzie wyglądąło moje jutrzejsze śniadanie! Dżem też wygląda smakowicie....
OdpowiedzUsuńwspaniale to wyglada !
OdpowiedzUsuń