Czekoladowe muffiny bez cukru i bez glutenu

Czekoladowe muffiny bez cukru i bez glutenu - przepis

  Idealne na pełnowartościowe śniadanie lub deser!

Składniki:
- 1/2 szklanki mąki ryżowej;
- 1/2 szklanki mąki gryczanej;
- 2 dojrzałe banany;
- 1/3 kostki masła;
- 2 czubate łyżki oleju;
- 2 czubate łyżki kakao;
- 2 jaja;
- dżem 100% z czarnego bzu Łowicz (propozycja podania na zdjęciu poniżej lub dżemem można nafaszerować nasze smakowite muffiny).

 
Sposób przygotowania:
- jaja wraz z kakao, roztopionym olejem i masłem zmiksuj na gładką masę;
- dosyp mąki i rozgniecione, obrane banany - jeszcze raz wszystko zmiksuj;
- masę przelewaj łyżką do foremek do muffinek wyścielonych kolorowymi papilotkami;
- piecz 25 minut w temperaturze 160 stopni.

Najlepiej podawać z prozdrowotnym dżemem 100% z czarnego bzu Łowicz!

Smakuje wyśmienicie.




 

SMACZNEGO!
Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!

Share this:

JOIN CONVERSATION

3 komentarze:

  1. Wyglądają cudnie! Na dodatek bez cukru! <3 Musze koniecznie przygotować te muffiny!

    OdpowiedzUsuń