Tradycyjne spaghetti

Tradycyjne spaghetti
 
Składniki:
- przecier pomidorowy 500 ml
- mięso wołowe mielone 300g
- cebula
- 250g pieczarek
- oregano
- sól i pieprz
- papryka mielona słodka
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- chili pieprz cayenne

Sposób przygotowania:
- przecier pomidorowy zagotuj tak, aby odparował jak najwięcej zawartej w sobie wody i dopraw
- mięso wołowe usmaż na 1 łyżce oleju i spraw słodką papryką, solą morską oraz pieprzem
- usmażone mięso dodaj do przecieru pomidorowego i następnie usmaż na tej samej patelni pokrojone pieczarki na łyżce masła doprawiając solą i pieprzem ziołowym
- usmażone dodaj do przecieru pomidorowego i na tej samej patelni podsmaż pokrojoną cebulkę
- cebulkę również dodaj do przecieru
- wszystko dopraw oregano i chili, dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze całość przez ok. 30 minut lub dłużej (nawet godzinę), co jakiś czas mieszając

Podawaj z makaronem spaghetti i parmezanem.




Mimo tego, że tego typu dania są pyyyyszne i można byłoby je jeść codziennie...niestety są bardzo kaloryczne. Jaki możemy mieć sposób na spalenie tak kalorycznego obiadu? Na pewno jednym ze sposobów jest to, aby taki posiłek jeść w miarę wcześnie w ciągu dnia, a drugi sposób to... aktywność fizyczna. Jeżeli nie masz motywacji, a bieganie czy wyjście na rower jest dla Ciebie udręką to pozostaje... trener personalny. Skorzystanie z usług trenera personalnego będzie nieocenione podczas gdy nie wiesz jakie ćwiczenia będą korzystne dla Twojej sylwetki i jak efektywnie spalić zjedzone kalorie. :) A Ty jakie masz sposoby na spalenie kalorii po kalorycznym posiłku?

Share this:

JOIN CONVERSATION

1 komentarze:

  1. Jako prawdziwa fanka włoskiej kuchni muszę powiedzieć, że bardzo apetycznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń