Najlepszy domowy rosół

Najlepszy domowy rosół

Składniki:
- porcja rosołowa
- marchew x4
- pietruszka x2
- seler x1
- natka pietruszki
- por
- cebula

Sposób przygotowania:

- mięso wraz z warzywami umieść w garnku z wodą i gotuj na wolnym ogniu przez ok.3h
- dodaj po jakimś czasie ziele angielskie i liść laurowy
- na sam koniec dopraw solą i pieprzem i dodaj opaloną (najlepiej na ogniu) cebulę, następnie niech jeszcze ok.30 minut rosół się gotuje na bardzo wolnym ogniu

Prawda, że proste?


Domowe jedzenie sprawia, że czujemy się lepiej, a na samą myśl o domowych przysmakach mamy różnorodne wspomnienia z dzieciństwa. Czyż nie prawda? Domowe jedzenie jest bezcenne i niezastąpione...można to porównać do tego jak niezwykle przydatny i niezastąpiony jest wąż strażacki w pracy każdego strażaka. Dość nietypowe porównanie :) ale dokładnie tak jest! A Wy jakie macie swoje ulubione dania domowe, które z uśmiechem na ustach wspominacie i moglibyście je jeść nawet codziennie?

Share this:

JOIN CONVERSATION

7 komentarze:

  1. Niedzielny, ciepły rosołek to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam niedzielny rosołek, a poniedziałkowa pomidorowa równie dobrze smakuje!

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowy rosół mojej mamy to chyba moja ulubiona zupa. Pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię odwiedzać ten blog

    OdpowiedzUsuń