Domowe hot-dogi


Domowe hot-dogi


Nic prostszego! Wybierz tylko odpowiednie składniki i mnóstwo warzyw! 


Składniki:

- 1 bagietka orkiszowa
- 2 parówki cielęce (ponad 93% mięsa)
- 2 kiszone ogórki
- 1 pomidor
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki domowego ketchupu

Domowy ketchup:

- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- sól i pieprz ziołowy do smaku
- szczypta pieprzu cayenne i oregano

Składniki wymieszaj ze sobą i dopraw wedle uznania.

Sposób przygotowania:

- bagietkę podziel na pół, przekrój nie do końca i wydrąż środek;
- parówki ugotuj;
- do bagietki dodaj ketchup i musztardę, włóż ugotowaną parówkę;
- do środka bagietki włóż pokrojone w plasterki pomidory, ogórka oraz cebulkę;
- całe hot-dogi włóż do nagrzanego piekarnika na ok.2 minuty, aby po wyjęciu były chrupkie i ciepłe.

Hot-dogi podaj ze świeżą rukolą. 🍃

SMACZNEGO!


Share this:

JOIN CONVERSATION

1 komentarze: