Czekoladowo-kokosowe ciasteczka jaglane
Czekoladowo-kokosowe ciasteczka jaglane - przepis
Kochani! Przepis HIT! Ciasteczka są przepyszne!
Przepis dla osób będących na diecie bezglutenowej i nie tylko!
Próbowaliście kiedyś wypieków z mąką kokosową? Jej zapach jest obłędny! Wykorzystałam ją właśnie do niniejszego przepisu na czekoladowo-kokosowe ciasteczka jaglane!
Składniki:
- 1 woreczek kaszy jaglanej;
- 1 szklanka mąki kokosowej;
- 3/4 kostki masła;
- 1 gorzka czekolada 70%;
- 3 jaja;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- 4 łyżeczki cukru lub ksylitolu;
- 2 łyżeczki cukru z wanilią.
Sposób przygotowania:
- kaszę gotujemy ok 15 minut następnie wsypujemy ją do miski i mieszamy z mąką kokosową;
- do miski wbijamy jaja, wsypujemy cukier i proszek do pieczenia - wszystko mieszamy;
- w rondelku roztapiamy masło wraz z czekoladą, następnie masę wlewamy do miski z pozostałymi składnikami;
- wszystko mieszamy tak, aby składniki się połączyły;
- z masy ulepiamy ciasteczka i kładziemy na blachę z wyłożonym papierem do pieczenia;
- pieczemy w piekarniku w 160 stopniach z termoobiegiem.
Zapach obłędny! Smak wyśmienity!
POLECAM!
Polecam konsumować z dżemem porzeczkowym lub malinowym.
SMACZNEGO!
na takie blogi wchodze z przyjemnością !
OdpowiedzUsuńbardzo fajnie czyta sie wasze komentarze :)
OdpowiedzUsuńakurat jade w pociagu i sobie miło czytam
OdpowiedzUsuńsuper tutaj bede odwiedzał częsciej !
OdpowiedzUsuń