Czekoladowo-kokosowe ciasteczka jaglane

Czekoladowo-kokosowe ciasteczka jaglane - przepis

Kochani! Przepis HIT! Ciasteczka są przepyszne! 
Przepis dla osób będących na diecie bezglutenowej i nie tylko!

Próbowaliście kiedyś wypieków z mąką kokosową? Jej zapach jest obłędny! Wykorzystałam ją właśnie do niniejszego przepisu na czekoladowo-kokosowe ciasteczka jaglane!


Składniki:

- 1 woreczek kaszy jaglanej;
- 1 szklanka mąki kokosowej;
- 3/4 kostki masła;
- 1 gorzka czekolada 70%;
- 3 jaja;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- 4 łyżeczki cukru lub ksylitolu;
- 2 łyżeczki cukru z wanilią.

Sposób przygotowania:

- kaszę gotujemy ok 15 minut następnie wsypujemy ją do miski i mieszamy z mąką kokosową;
- do miski wbijamy jaja, wsypujemy cukier i proszek do pieczenia - wszystko mieszamy;
- w rondelku roztapiamy masło wraz z czekoladą, następnie masę wlewamy do miski z pozostałymi składnikami;
- wszystko mieszamy tak, aby składniki się połączyły;
- z masy ulepiamy ciasteczka i kładziemy na blachę z wyłożonym papierem do pieczenia;
- pieczemy w piekarniku w 160 stopniach z termoobiegiem.

Zapach obłędny! Smak wyśmienity! 
POLECAM!

Polecam konsumować z dżemem porzeczkowym lub malinowym.

SMACZNEGO! 


Share this:

JOIN CONVERSATION

4 komentarze: