Leczo warzywne

Leczo warzywne


Składniki:
- cukinia
- papryka
- cebulka dymka
- garść pomidorków koktajlowych
- garść pieczarek
- 1 łyżka oliwy
- ulubione zioła
- sól morska i pieprz ziołowy do smaku

Sposób przygotowania:
- warzywa umyj i pokrój na dowolne kawałki
- na patelnię wlej łyżkę oliwy i wsyp warzywa, całość duś na wolnym ogniu
- dopraw ulubionymi przyprawami

Wersja wege: dodaj fasolę z puszki
Wersja mięsna: dodaj pierś z kurczaka


Prosty i szybki przepis dla wszystkich, którzy przepadają za warzywami! Lubicie tego typu potrawy? Ja uwielbiam, dlatego też staram się tego typu potraw publikować najwięcej. Szczególnie, że tego typu potrawa, jest potrawą uniwersalną i nadaje się dla tych, co są na diecie wegetariańskiej i dla tych co lubią wszystko co mięsne. 😉 Mięsne popularne czyli np. wieprzowina, kurczak itp., ale i dla tych co przepadają za dziczyzną, bo przecież leczo warzywne doskonale sprawdzi się jako dodatek do dziczyzny. Jeżeli chodzi o dziczyznę, to chyba tylko myśliwi nie mają obaw co do zajadania się takimi przysmakami. A jeżeli jesteś myśliwym to z pewnością zainteresować Cię może yukon noktowizor, dzięki któremu zachowuje się czujność nawet po zmroku. Ja osobiście nie przepadam za dziczyzną, choć to jedno z najzdrowszych mięs, a nawet zdrowszych od kurczaka! Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czekam na Wasze komentarze!

Share this:

JOIN CONVERSATION

3 komentarze: