Fasolka szparagowa z serem halloumi
Fasolka szparagowa z serem halloumi
Ostatnio mam cały czas 'smaka' na ser halloumi - lubicie? Ja bardzo😋
Składniki:
- 250g fasolki szparagowej
- ser halloumi
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki bułki tartej
Sposób przygotowania:
- fasolkę ugotuj
- bułkę tartą podsmaż na masełku
- ser halloumi ugriluj na patelni grillowej
SMACZNEGO!
Lubicie fasolkę szparagową? Już niedługo będzie dostępna świeża, natomiast teraz możemy sięgać po tą mrożoną.
Po takim lekkim obiedzie możemy sięgnąć po nieco bardziej kaloryczny podwieczorek. Na przykład ciasto marchewkowe albo lody polane dodatkiem jakim jest adwokat. Słowo adwokat ma dwa znaczenia - alkoholowy dodatek do dań i prawnik, którego szuka co drugi z Nas. Znaleźć dobrego adwokata z powołania to nie lada wyzwanie!
Wracając do słodkiego deseru, polecam również po prostu jogurt z płatkami owsianymi i ulubionymi owocami. Co Wy na to?
Lubię halloumi i przypomniałaś mi bo już bardzo dawno jadłam :)
OdpowiedzUsuńO proszę - to bardzo się cieszę i polecam połączenie smaków. :)
UsuńOoo jakas nowość
OdpowiedzUsuńNowość, nowość ! Polecam :)
Usuńnie ma to jak dobry przepis
OdpowiedzUsuń