Fasolka szparagowa na słodko-kwaśno z warzywami
Fasolka szparagowa na słodko-kwaśno z warzywami
Składniki:
- 250g fasolki szparagowej
- 1 papryka
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2-3 liście kapusty białej
- sól morska
- pieprz ziołowy
- 2 łyżeczki erytrolu/cukru
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
- fasolkę ugotuj,
- pozostałe warzywa pokrój w cienkie paski, wrzuć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju rzepakowego i smaż ok.10 minut,
- wszystkie warzywa dopraw solą, pieprzem i erytrolem/cukrem,
- do warzyw na patelni dodaj ugotowaną fasolkę, wymieszaj i duś na patelni jeszcze przez ok.5minut.
SMACZNEGO!
Wiosna już niebawem za oknem, następnie upragnione lato więc będzie można do tego przepisu wówczas użyć świeżej fasolki szparagowej, nie tej mrożonej. Pamiętajcie, że nawet z mrożonej danie wychodzi równie smaczne.
Mając na myśli wiosnę od razu przychodzi nam do głowy wymiana opon na letnie, przypomnienie sobie do kiedy mamy ubezpieczenie auta i czy aby na pewno nie musimy się ubiegać o żadne odszkodowanie z ac. Jeżeli chodzi o wymianę opon - nie zostawiajmy tego na ostatnią chwilę. :) Każdy z Nas chyba jest również stęskniony za świeżymi warzywami - na szczęście już niebawem będą dostępne w każdym warzywniaku.
A Wy za jakimi świeżymi warzywami tęskniliście całą zimę?
Ooo lubie takie jedzonko
OdpowiedzUsuńSuper, polecam przygotować. :) Pozdrawiam!
UsuńCzy sól morska mocno zmienia smak?
UsuńŚwietna sprawa. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń