Brownie z orzechami włoskimi


Brownie z orzechami włoskimi

Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 gorzkie czekolady 80%
- masło 250g
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka
- 2 jaja
- 1/3 szklanki erytrolu/cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- orzechy włoskie


Sposób przygotowania:

- mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i kakao
- masło rozpuszczamy w małym rondelku łącznie z czekoladami
- do rozpuszczonego masła z czekoladami dodaj mleko
- jaja roztrzep z erytrolem/cukrem
- wszystkie składniki następnie wymieszaj ze sobą
- masę przelej do foremki wysmarowanej masłem i dodaj orzechy włoskie, przykrywając je również masą ciasta
- piecz temperaturze 170 stopni ok.50 minut

SMACZNEGO!


Share this:

JOIN CONVERSATION

12 komentarze: