Brownie z orzechami włoskimi
Brownie z orzechami włoskimi
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 gorzkie czekolady 80%
- masło 250g
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka
- 2 jaja
- 1/3 szklanki erytrolu/cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
- mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i kakao
- masło rozpuszczamy w małym rondelku łącznie z czekoladami
- do rozpuszczonego masła z czekoladami dodaj mleko
- jaja roztrzep z erytrolem/cukrem
- wszystkie składniki następnie wymieszaj ze sobą
- masę przelej do foremki wysmarowanej masłem i dodaj orzechy włoskie, przykrywając je również masą ciasta
- piecz temperaturze 170 stopni ok.50 minut
SMACZNEGO!
Musi być pyszne
OdpowiedzUsuńOj tak... Jest pyszne! :)
UsuńHmmm chętnie sprobuję
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńMusi być pyszne
OdpowiedzUsuńHm... Jest i to bardzo. :)
UsuńDawno nie robiłam brownie. Ciekawy przepis.
OdpowiedzUsuńPrzede wszystkim szybki i prosty. :)
Usuńtego jeszcze nie było :D
OdpowiedzUsuńTak, to prawda. :) Polecam! :)
UsuńTaaak! Brownie najlepiej!
OdpowiedzUsuńTaaak! Zgadzam się :)
Usuń