Paluszki cukiniowe


Paluszki cukiniowe

Alternatywa paluszków rybnych - wypróbuj paluszków cukiniowych!  🌿

Składniki:
- cukinia pokrojona w grube słupki
- płatki owsiane
- 2 jaja
- sól morska

Sposób przygotowania:

- słupki cukinii obtocz w roztrzepanym jajku następnie w płatkach owsianych,
- gotowe słupki cukinii rozłóż w naczyniu żaroodpornym, posyp szczyptą soli,
- piecz w temperaturze 200 stopni ok. 15 minut, aż będą chrupkie.

SMACZNEGO!




Na sam koniec mała rada na temat sprzątania - po smażeniu np. paluszków cukiniowych - jeżeli ich nie pieczemy, (nie wszyscy o tym wiedzą) absolutnie nie możemy gorącej patelni zalewać wodą! Po pierwsze - zgromadzimy mnóstwo dymu w naszej kuchni, po drugie (co istotniejsze) niszczymy powłokę teflonową na naszej patelni. Dopiero jak patelnia po przygotowaniu posiłku ostygnie, możemy ją umyć lub włożyć do zmywarki. Gdy posiadamy swój biznes, jest też coś takiego jak zmywarka gastronomiczna, wówczas o wiele bardziej się przydaje zapewne, niż w naszych domach - choć nie zawsze. Ja na przykład cenię sobie wygodę używając na co dzień zmywarki, a Wy jakie macie zdanie na ten temat? Moim zdaniem oprócz wygody liczy się również o wiele mniejsze zużywanie wody - niestety podczas ręcznego zmywania wody zużywamy o wiele wiele więcej.

Share this:

JOIN CONVERSATION

4 komentarze: