Hamburgery domowe czy z knajpy? Jakie wybrać?
Odwieczne pytanie - lepiej zrobić w domu domowego hamburgera czy raczej wyjść na spacer lub do sprawdzonej knajpy i zajadać się równie pysznym albo nawet jeszcze pyszniejszym hamburgerem?
Wszystko zależy od tego, na czym Ci zależy. Jeżeli chcesz mieć pewność zdrowych produktów, jaką bułkę użyjesz (bez wzmacniaczy smaku i spulchniaczy), jakie mięso dodasz (czy mielone nie wiadomo z czego czy ze sprawdzonego źródła), lepiej przyrządź pyszne hamburgery w domu.
Do domowych hamburgerów nie potrzebujesz nic innego jak:
- bułka pełnoziarnista lub pszenna
- sałata
- plasterek sera
- mięso czysto wołowe
- pomidor
- cebula czerwona
- sos pomidorowy
- majonez lub delikatny sos jogurtowy
Przygotowanie bajecznie proste:
- bułkę delikatnie podgrzej w piekarniku
- mięso ugrilluj na patelni
- świeże warzywa dodaj do bułki i pokrop ulubionymi sosami
Oczywiście, jeżeli chcemy 'nie narobić' się w domu:) chodźmy do sprawdzonych burgerowni, gdzie mamy pewność składników jakie dodają. Czasem jak idziemy ulicą, mogą zachęcić nas różnego rodzaju stojaki promocyjne i kusić specjalną ofertą wyjątkowego hamburgera czy innego dania - pamiętajcie, lepiej najpierw poczytać opinię, aby w ciemno nie zjeść czegoś, czego będziemy później żałować i mieć wyrzuty sumienia. :) Co Waszym zdaniem powinien zawierać najlepszy hamburger na świecie? :)
Domowe zawsze najlepsze :)
OdpowiedzUsuńTo prawda:))
UsuńW knajpie czasami też warto zjeść, spróbować nowych wersji. :)
OdpowiedzUsuńJasne, ale mimo wszystko polecam sprawdzone knajpy, żeby się nie rozczarować:P
Usuń