Najlepszy domowy rosół
Najlepszy domowy rosół
Składniki:
- porcja rosołowa
- marchew x4
- pietruszka x2
- seler x1
- natka pietruszki
- por
- cebula
Sposób przygotowania:
- mięso wraz z warzywami umieść w garnku z wodą i gotuj na wolnym ogniu przez ok.3h
- dodaj po jakimś czasie ziele angielskie i liść laurowy
- na sam koniec dopraw solą i pieprzem i dodaj opaloną (najlepiej na ogniu) cebulę, następnie niech jeszcze ok.30 minut rosół się gotuje na bardzo wolnym ogniu
Prawda, że proste?
Domowe jedzenie sprawia, że czujemy się lepiej, a na samą myśl o domowych przysmakach mamy różnorodne wspomnienia z dzieciństwa. Czyż nie prawda? Domowe jedzenie jest bezcenne i niezastąpione...można to porównać do tego jak niezwykle przydatny i niezastąpiony jest wąż strażacki w pracy każdego strażaka. Dość nietypowe porównanie :) ale dokładnie tak jest! A Wy jakie macie swoje ulubione dania domowe, które z uśmiechem na ustach wspominacie i moglibyście je jeść nawet codziennie?
Niedzielny, ciepły rosołek to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa!
OdpowiedzUsuńJa również mam takie wspomnienia! :)
UsuńUwielbiam niedzielny rosołek, a poniedziałkowa pomidorowa równie dobrze smakuje!
OdpowiedzUsuńJasne, w szczególności, że domowa:)
UsuńDomowy rosół mojej mamy to chyba moja ulubiona zupa. Pychotka!
OdpowiedzUsuń:) Pozdrowienia!
UsuńBardzo lubię odwiedzać ten blog
OdpowiedzUsuń