Hiszpańskie leczo z ryżem


Hiszpańskie leczo z ryżem

Składniki:
- ryż paraboiled
- puszka pomidorów pelati
- puszka kukurydzy
- 200g pieczarek
- 2 papryki
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- curry, pieprz i sól
- natka pietruszki

🍜Wersja standard: 300g chudego schabu/piersi z kurczaka
🌿Wersja wege: bez mięsa

Sposób przygotowania:
- ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu
- pieczarki pokrój wraz z cebulką i podsmaż na łyżce oleju
- w garnku blenduj pomidorki pelati, następnie przypraw i wsyp kukurydzę
- usmażone warzywa dodaj do garnka z pomidorami i kukurydzą
- na tej samej patelni podsmaż pokrojony schab na łyżce oleju (jeżeli nie korzystasz z wersji wege🌿)
- wszystko razem wymieszaj w garnku wraz z ugotowanym ryżem i podsmażonym schabem


Danie udekoruj szczypiorem lub natką pietruszki
SMACZNEGO!



Jedliście już kiedyś jakiekolwiek hiszpańskie danie? Jakie jest Wasze ulubione? A może byliście w hiszpańskiej restauracji i próbowaliście dania, które zapadło Wam w pamięć? Do jakich restauracji chodzicie najbardziej? Ja bardzo lubię wybierać się do restauracji włoskich, z tego względu, że włoska kuchnia jest mi bardzo bliska. Czy wiecie, że na rynku dostępna jest specjalistyczna odzież gastronomiczna dla kucharzy? Są nawet specjalne i modne, certyfikowane kolekcje do takiego przeznaczenia! Ciekawe! Czekam na Wasze komentarze jaka jest Wasze ulubiona kuchnia... może podzielicie się ze mną przepisem na inne, hiszpańskie danie?

Share this:

JOIN CONVERSATION

6 komentarze:

  1. Uwielbiam leczo, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny wpis ! od dłuższego czasu czytam twojego bloga

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Haftowanie na zamówienie to usługa umożliwiająca personalizację odzieży roboczej, fartuchów oraz innych tekstyliów. Dzięki nowoczesnym technologiom firma gwarantuje precyzyjne i trwałe wykonanie haftów komputerowych, które podkreślają profesjonalizm i indywidualny charakter odzieży. To doskonały wybór dla firm z branży gastronomicznej i hotelarskiej.

    OdpowiedzUsuń