Domowy przecier pomidorowy
Domowy przecier pomidorowy
Pyszny, słodki, aromatyczny i zdrowy. Taki właśnie jest domowy przecier pomidorowy, który się robi bardzo łatwo... potrzebne są tylko... oczywiście pomidory. Najlepiej prosto z domowej szklarni.
Składniki:
- pomidory
- sól i pieprz
- oregano
Sposób przygotowania:
- obierz pomidory i wydrąż ich gniazda ze środka
- pomidory zblenduj na płynną konsystencję, dopraw i gotuj aż woda wyparuje, a przecier zrobi się gęsty
- przelej do słoiczka lub od razu wykorzystaj domowy przecier pomidorowy do np. zupy pomidorowej lub sosu spaghetti :)
Domowy przecier najlepszy. Ja robię podobnie. :)
OdpowiedzUsuńNie robiłam jeszcze domowego przecieru, ale kiedyś wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńRobiłam w tamtym roku. Całkiem inne potrawy z.dodatkiem takiego przecieru
OdpowiedzUsuńNie ma porównania jest po prostu najlepszy i najzdrowszy
OdpowiedzUsuńZdecydowanie domowe przeciery są najlepsze, nie rozumiem jak można kupować takie produkty w sklepach...
OdpowiedzUsuńFajny wpis!
OdpowiedzUsuńzainteresował mnie ten blog !
OdpowiedzUsuńtakiego wpisu szukałem
OdpowiedzUsuńŚwietny tekst! Od roku nie czytałam tak wartościowego artykułu.
OdpowiedzUsuń